Print

In onze school wordt 'muzisch bezig zijn' door de lessen heen gesponnen én gaan we het ook opzoeken buiten de school. Hieronder vindt u een opsomming.

 

Team Talento

Als ontspanningsmoment of tussendoortje wordt in verschillende klassen 'Team Talento' gebruikt. Door middel van een filmpje worden kinderen aan het bewegen gezet.

 

 

 

 

 

1-2-3 zing

De website 1-2-3 zing helpt onze leerkracht bij het werken rond muziek. Door middel van filmpjes wordt uitgelegd aan de kinderen wat de bedoeling is. De lessen zijn heel uiteenlopend. Zo leren ze bijvoorbeeld 'broeder Jacob' met de boomwhackers spelen, maar leren ze ook liedjes zingen of stemoefeningen.

 

 

 

 

 

Museumbezoek

Ons derde leerjaar bezoekt het heemkundig museum van Rijkevorsel. Het vierde leerjaar bezoekt dit museum tijdens de lessen over vroeger en nu.

 

 

 

 

 

In de klassen

De verschillende muzische domeinen (Woord, Beeld, Muziek, Drama, Dans en Media) komen in onze klassen op een vaste basis aan bod.

 

 

 

 

 

 

 

Theaterbezoek

Ieder jaar, dankzij het cultuurgeschenk van de gemeente Rijkevorsel, krijgt elke klas de kans om een theatervoorstelling bij te wonen in een professioneel theater of om een theatergezelschap op school te verwelkomen voor een optreden.

 

 

 

 

Kunstprojecten

In het derde en vierde leerjaar wijden de leerkrachten de lessen enkele weken aan 'Kunst'. Taal, rekenen, W.O., muzische vorming... staan in het teken van kunst. Niet alleen er over leren, ook kunst maken staat op het programma!

 

Muzische klassen te Malle

Om de twee jaar gaan onze kinderen van 5 en 6 een weekje naar Malle. Daar staat alles in het teken van het muzische. Onder begeleiding van onder meer professionele lesgevers halen ze het beste uit zichzelf.

 

 

 

 

Doorlopend in de lessen

Het muzische stopt niet bij 'een lesje'. Wij proberen het muzische te laten doorlopen in de andere lessen. Zo wordt bijvoorbeeld de leesles leuker als we de stemmen van de personages er bijhalen en het tellen wordt in het eerste leerjaar een pak duidelijker als je er bij mag bewegen.