Print

Enkele jaren geleden hebben wij ons verdiept in de 'Muzische vorming' door hier enkele gezamenlijke studiedagen aan te wijden. 
In onze school wordt dat 'muzisch bezig zijn' door de lessen heen gesponnen én gaan we het ook opzoeken buiten de school. Hieronder vindt u een opsomming.

 

Team Talento

Als ontspanningsmoment of tussendoortje wordt in heel wat klassen 'Team Talento' gebruikt. Door middel van een filmpje worden kinderen aan het bewegen gezet.

 

 

 

 

 

'Handen-uit-de-mouwen'-museumbezoek

Ons derde leerjaar bezoekt het museum 'De pont' en het heemkundig museum van Rijkevorsel. Het vierde leerjaar bezoekt het 'MHKA'. Daar blijft het niet alleen bij kijken. Onze kinderen moeten de handen uit de mouwen steken om zelf kunstwerken te produceren!

 

 

 

 

 

In de klassen

De verschillende muzische domeinen (Woord, Beeld, Muziek, Drama, Dans en Media) komen in onze klassen op een vaste basis aan bod.

 

 

 

 

 

 

 

Theaterbezoek

Elke klas brengt een bezoek aan een jeugdtheater of er komt een toneelgroep op school spelen. De tweede graad krijgen 'Haar en Snaar' op bezoek. De 1e en 3e graad mogen o.a. van een voorstelling van 'De verhalenkat' genieten!

 

 

 

 

 

Mooov

'Films met zicht op de wereld.' Een film bekijken met net dat ietsje meer in. Meestal gaan wij naar Utopolis te Turnhout.

 

 

 

 

 

Kunstprojecten

In het derde en vierde leerjaar wijden de leerkrachten de lessen enkele weken aan 'Kunst'. Taal, rekenen, W.O., muzische vorming... staan in het teken van kunst. Niet alleen er over leren, ook kunst maken staat op het programma!

 

 

Muzische klassen te Neerpelt

Om de twee jaar gaan onze kinderen van 5 en 6 een weekje naar Neerpelt. Daar staat alles in het teken van het muzische. Onder begeleiding van professionele lesgevers halen ze het beste uit zichzelf.

 

 

 

 

Doorlopend in de lessen

Het muzische stopt niet bij 'een lesje'. Wij proberen het muzische te laten doorlopen in de andere lessen. Zo wordt bijvoorbeeld de leesles leuker als we de stemmen van de personages er bijhalen en het tellen wordt in het eerste leerjaar een pak duidelijker als je er bij mag bewegen.