Print

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief week van 20 juni

Beste ouders,

De toetsenperiode loopt nog even maar het einde is in zicht. Het was bij momenten zeer
stil in de gangen. We vergeten snel maar het was toch weer een pittig schooljaar. Daar zat natuurlijk corona voor een groot deel tussen.

De laatste maanden heeft men het in de media regelmatig over het lerarentekort. Dit beginnen we ook wel te merken. Daar het vroeger geen probleem was om voor afwezige leerkrachten vervanging te vinden, is dit nu veel moeilijker geworden, afwezige leerkrachten kunnen we nog maar zelden vervangen door mensen van buitenaf.
Afwezigheden moeten dan schoolintern opgevangen worden maar dat gaat natuurlijk ten koste van iets anders. De laatste weken hebben we een volledig team. Zo kunnen we het schooljaar in alle rust uitwuiven.

De puzzel voor het schooljaar 22/23 is voor 95% gelegd. Om deze 100% te laten kloppen, hebben we nog enkele (juiste) stukjes (informatie) nodig. We gaan er wel van uit dat tegen 30 juni die puzzel klaar is.

Het wordt een warm weekend. Zorg goed voor elkaar en geniet van deze mooie dagen.

Leerkrachten en directie!
0494/77 58 80 

 

Dinsdag 21 juni:     09u00 eerste, tweede leerjaar vieren de leesouders - Feest!
Donderdag 23 juni:     3, 4, 5, 6 naar Pennenzakkenrock - Met de bus naar Mol
Donderdag 23 juni:     1 en 2 naar Speelstad - Vervoer met auto’s

 

Bedankt leesouders!!

Wekelijks kunnen onze klassen van het eerste en tweede beroep doen op leesouders. “Leesouder” moet je heel breed interpreteren. Dit zijn ouders natuurlijk maar kunnen ook grootouders of vrienden zijn. In kleine groepjes
begeleiden ze kinderen bij het lezen. Dinsdag 21 juni staan zij even in het middelpunt. Een tasje koffie met een zoetje om hun inzet te belonen, dat is het minste wat we hier tegenover kunnen plaatsen. Bedankt!! En misschien tot volgend schooljaar.

 

Peer tutoring in het eerste leerjaar

Niet alleen de leesouders ondersteunen onze kinderen van het eerste bij het lezen. Ook de leerlingen van het vijfde
en zesde lezen één keer per week samen met onze kleinsten. Het is een vorm van samenwerking waarbij een oudere leerling de samenwerking met het kind van het eerste op zich neemt. Hier worden boeken gelezen op het niveau van de kinderen van 1. Bedankt leerlingen van 5 en 6, jullie hebben dat geweldig gedaan!!

 

Pennenzakkenrock in Mol

Donderdag 23 juni trekken de kinderen van 3, 4, 5 en 6 richting Mol, naar het Zilvermeer voor de 28ste editie van Pennenzakkenrock. Regi, Metejoor, Camille… zullen voor een spetterende show zorgen. Heel veel plezier!!
(Kinderen mogen maximum 10 euro zakgeld meebrengen) 

 

Speelstad voor 1 en 2 op donderdag 23 juni

Speelstad is een unieke binnen-en buitenspeeltuin in Wechelderzande. Donderdag gaan onze kinderen van één en twee het schooljaar hier op een leuke, speelse manier afsluiten. Niet vergeten: eten, drinken, fruit en een klein snoepje mag ook wel. Je hoeft geen geld mee te brengen. Veel plezier!

 

Bedankt middagmoeders!

Elke middag stonden (staan) ze paraat: onze middagmoeders. Rondbrengen van de bakken met drankjes, soep bedelen, mee middagbewaking doen, wondjes verzorgen van kinderen die gevallen zijn… ze deden dit fantastisch. Hopelijk mogen we jullie volgend schooljaar terug verwelkomen. Bedankt: Chris, May, Ingrid, Monique, Marina en Angelique. Voor jullie ook een deugddoende vakantie.

 

Tot de volgende week!